Otváracie hodiny
Blog

Fazuľová polievka

 

Ingrediencie

150 g červenej  fazule

1 ks domácej  klobásy

2 strúčiky cesnaku

150 g koreňovej zeleniny (mrkvy, petržlenu, zeleru, kalerábu)

5 ks zemiakov

1 ks menšej cibule

2,5 litra vody

Himalájsku soľ

3 štipky mleté čierne korenie

5 ks celé nové korenie

3 ks bobkový list

300 g bravčové údeného mäsa (rebierko, koleno)

250 ml smotana (na varenie, alebo na šľahanie)

3 štipky byliniek (majoránky, saturejky, petržlenovej, ligurčekovej vňate)

2 PL octu

 

Postup

Fazuľu umyjeme a necháme od večera do rána namočenú vo vode. Potom vodu zlejeme a dáme variť do neosolenej vody, keď fazuľa zmäkne pridáme klobásu, mäso, koreniny, soľ  a necháme variť. Následne vložíme cibuľu, zeleninu, zemiaky. Keď je mäso mäkké, tak ho vyberieme a nakrájame na menšie kúsky a vložíme späť do polievky. Polievku zjemníme smotanou a okyslíme octom.

 

Tip

Moja rada

Keď sa Vám zdá polievka málo hustá, môžete urobiť zápražku do ktorej pridáte za lyžičku červenej mletej papriky a primiešate po častiach do polievky, necháte  prevrieť.

fazuľová polievka

fazuľová polievka

fazuľová polievka

fazuľová polievka

fazuľová polievka

fazuľová polievka

fazuľová polievka

fazuľová polievka

fazuľová polievka