Fazuľová polievka
	 
	Ingrediencie
	150 g červenej  fazule
	1 ks domácej  klobásy
	2 strúčiky cesnaku
	150 g koreňovej zeleniny (mrkvy, petržlenu, zeleru, kalerábu)
	5 ks zemiakov
	1 ks menšej cibule
	2,5 litra vody
	Himalájsku soľ
	3 štipky mleté čierne korenie
	5 ks celé nové korenie
	3 ks bobkový list
	300 g bravčové údeného mäsa (rebierko, koleno)
	250 ml smotana (na varenie, alebo na šľahanie)
	3 štipky byliniek (majoránky, saturejky, petržlenovej, ligurčekovej vňate)
	2 PL octu
	 
	Postup
	Fazuľu umyjeme a necháme od večera do rána namočenú vo vode. Potom vodu zlejeme a dáme variť do neosolenej vody, keď fazuľa zmäkne pridáme klobásu, mäso, koreniny, soľ  a necháme variť. Následne vložíme cibuľu, zeleninu, zemiaky. Keď je mäso mäkké, tak ho vyberieme a nakrájame na menšie kúsky a vložíme späť do polievky. Polievku zjemníme smotanou a okyslíme octom.
	 
	Tip
	Moja rada
	Keď sa Vám zdá polievka málo hustá, môžete urobiť zápražku do ktorej pridáte za lyžičku červenej mletej papriky a primiešate po častiach do polievky, necháte  prevrieť.
	 
	
	 
	
	 
	
	 
	