Otváracie hodiny
Blog

Slané tyčinky | slané bryndzové tyčinky

Krehké cesto

250 g palmarín

400 g polohrubej múky

Soľ

2 vajcia

100 g bryndze

 

Na posypanie:

Drvená rasca (nie mletá ani celá)

1 vajce

Soľ

 

 

Postup

Múku, palmarín, soľ, vajcia a bryndzu spracujeme do tuhého cesta.

Na pracovnej doske cesto pomocou valčeka rozvaľkáme na hrúbku 5 mm. Plát by mal byť taký široký, aby sa nám dal preniesť pomocou valčeka na plech. 

Spodok plechu posypeme soľou a na to prenesieme rozvaľkaný plát. Cesto, ktoré prečnieva cez plech, orežeme a znovu ho spracujeme.

Plát potrieme rozmiešaným vajcom a radielkom narežeme na tyčinky, ktoré  posypeme  soľou a rascou.  

Rúru rozohrejeme na 200 °C a dáme piecť približne na 10 - 15 minút. Farbu si sledujeme, mala by byť zlatohnedá.

 

Tip

Tyčinky môžete posypať aj strúhaným syrom.

 

slané tyčinky

 

slané tyčinky

 

slané tyčinky

 

slané tyčinky

 

slané tyčinky

 

slané tyčinky

 

slané tyčinky

 

slané tyčinky

 

slané tyčinky

 

slané tyčinky

 

slané tyčinky

 

slané tyčinky

slané tyčinky

 

slané tyčinky

 

slané tyčinky