Blog

Slané tyčinky | slané bryndzové tyčinky

Krehké cesto

250 g palmarín

400 g polohrubej múky

Soľ

2 vajcia

100 g bryndze

 

Na posypanie:

Drvená rasca (nie mletá ani celá)

1 vajce

Soľ

 

 

Postup

Múku, palmarín, soľ, vajcia a bryndzu spracujeme do tuhého cesta.

Na pracovnej doske cesto pomocou valčeka rozvaľkáme na hrúbku 5 mm. Plát by mal byť taký široký, aby sa nám dal preniesť pomocou valčeka na plech. 

Spodok plechu posypeme soľou a na to prenesieme rozvaľkaný plát. Cesto, ktoré prečnieva cez plech, orežeme a znovu ho spracujeme.

Plát potrieme rozmiešaným vajcom a radielkom narežeme na tyčinky, ktoré  posypeme  soľou a rascou.  

Rúru rozohrejeme na 200 °C a dáme piecť približne na 10 - 15 minút. Farbu si sledujeme, mala by byť zlatohnedá.

 

Tip

Tyčinky môžete posypať aj strúhaným syrom.

 

slané tyčinky | slane tycinky | tyčinky | tycinky

 

slané tyčinky

 

slané tyčinky