Otváracie hodiny
Blog

Čokoládové špice | likérové špice | koňakové špice

Ingrediencie na piškótové cesto

2 vajcia

2 PL kryštálového cukru

4 PL polohrubej múky

 

Postup

Vajca a kryštálový cukor vyšľaháme do penista a metličkou zašľaháme múku do hladkého cesta. Na mastnom papieri robíme malé kôpky o veľkosti kovovej špičky. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C.

Upečené piškóty potrieme na papieri čokoládovou polevou.

 

Čokoládový krém

Ingrediencie

3 dl mlieka

1 Zlatý klas

3 PL kakaa

150 g kryštálového cukru

250 g masla

 

Postup

V 1 dl mlieka si rozmiešame zlatý klas, kakao, cukor a vlejeme do misky s 2 dl mlieka. Miešame a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Hustú kašu pri chladení občas premiešavame, aby sa neurobila tvrdá koža. Maslo vyšľaháme a pridávame po častiach do vychladnutej kaše. Kaša a maslo musia mať rovnakú teplotu.

Krém naložíme do vrecúška so špeciálnou špičkou a vytláčame špice na buflery pomastené čokoládou. Dáme stuhnúť do chladničky.

 

Na naplnenie špicov

vaječný likér, alebo koňak, pre deti salko 

 

Postup

Do stuhnutých dutých krémových špicov nalejeme pomocou malého lievika vaječný likér, alebo koňak a nielen pre deti, ale aj pre tých ostatných bezalkoholové salko.

Vrch uzavrieme čokoládovým krémom. Dáme stuhnúť do chladničky.

 

Čokoláda na poliatie

Ingrediencie

300 g čokolády

100 g masla

 

Postup

Nad paru si dáme roztopiť čokoládu a maslo.

 

Vychladnuté špice namáčame do roztopenej čokolády a opäť necháme stuhnúť.

 

Tip

Ak robíme špice aj pre deti, plníme ich so sladeným kondenzovaným mliekom (salkom). 

 

špice

 

čokoládové špice

 

špice

 

špice

 

špice

 

špice

 

špice

 

špice

 

špice

 

špice

 

špice

 

špice

 

špice

 

špice

 

špice

 

špice

 

špice

 

špice

 

špice

 

špice

 

špice

 

špice

 

špice

 

špice