Otváracie hodiny
Blog

Tatranský šalát

 

Ingredincie

300 g strúhanej bielej hlávkovej kapusty

100 g očistenej jemne nastrúhanej mrkvy

Soľ

Cukor

Ocot  klasický (alebo pre celiatikov jablkový)

70 ml slnečnicového oleja 

Ohňovzdorná nádoba 

 

Postup

Kapustu si nastrúhame, alebo nakrájame na jemné rezance. Mrkvu si očistíme a nastrúhame na jemno. Kapustu zmiešame spolu s mrkvou. Osolíme, ocukríme a dochutíme octom.

Hotový šalát polejeme horúcim olejom. Prikryjeme a necháme odstáť. Vychladnutý premiešame a pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

V šaláte budú vyvážené slané a sladkokyslé chute.

!!! Celiatici použijú, suroviny vhodné pre celiatikov

 

 

Pikantný šalát z kyslej kapusty 

 

Ingrediencie

300 g domácej kyslej kapusty

100 g bielej, alebo červenej cibule

40 g cesnaku (10 strúčikov)

Feferónky !!! Celiatici použijú feferónky vhodné pre celiatikov

Soľ

Cukor

50 ml oleja

 

Postup

Kapustu presekneme, aby nebola veľmi dlhá. Cibuľu, cesnak, feferónky jemne pokrájame.

Všetko zamiešame, dochutíme, soľou a cukrom.  Pridáme trošku oleja, aby sa nám uvoľnili vitamíny olejovej skupiny DEKA.

!!! Celiatici použijú, suroviny vhodné pre celiatikov

 

kapusta recept