Mixovaná vajíčková pena - Majonéza z varených vajec
Ingrediencie
1 na tvrdo uvarené vajce
0,5 dl mlieka (studeného)
1 PL horčice !!! Celiatici použijú horčicu vhodnú pre celiatikov
Soľ
Mleté čierne korenie
2 dl oleja
Postup
Uvarené vajce, mlieko, horčicu, soľ a mleté čierne korenie rozmiešame pomocou šľahača a pomaly tenkým prúdom prilievame olej, ktorý nám suroviny zahustí do hustoty majonézy.
!!!Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov
![majonéza](https://www.allium.sk/img/13IMG_20200525_204420.jpg)
![majoneza](https://www.allium.sk/img/74IMG_20200525_201421.jpg)
![majoneza recept](https://www.allium.sk/img/83IMG_20200525_201944.jpg)
![vajičkova majoneza](https://www.allium.sk/img/66IMG_20200525_202436.jpg)
![mixovaná vajíčková pena](https://www.allium.sk/img/55IMG_20200525_202906.jpg)
![majoneza recepty](https://www.allium.sk/img/28IMG_20200525_203454.jpg)
![majonézová pomazánka](https://www.allium.sk/img/43IMG_20200525_204118.jpg)
Sardelová pomazánka
Ingrediencie
1 na tvrdo uvarené vajce
0,5 dl mlieka
1 PL horčice
Soľ
Mleté čierne korenie
2 dl oleja
Sardelové očká
Postup
Uvarené vajce, mlieko, horčicu, soľ a mleté čierne korenie rozmiešame pomocou šľahača a pomaly tenkým prúdom pridávame olej, ktorý nám suroviny zahustí do hustoty majonézy.
Sardelové očká posekáme a zamiešame do majonézy. Na bagetku dávame kôpku pomazánky, dozdobíme zeleným korením (petržlen, zeler, ligurček, kôpor, pažítka, cibuľka...). Takto dostaneme chutné jednohubky.
![sardelová nátierka](https://www.allium.sk/img/16IMG_20200530_190506.jpg)
![sardelova natierka recept](https://www.allium.sk/img/40IMG_20200530_184316.jpg)
![sardelová pomazánka](https://www.allium.sk/img/17IMG_20200530_184833.jpg)
![sardelove očka](https://www.allium.sk/img/42IMG_20200530_184408.jpg)
![majonéza recept](https://www.allium.sk/img/92IMG_20200530_185146.jpg)
![bagetky recepty](https://www.allium.sk/img/68IMG_20200530_185558.jpg)
![chlebíčky na oslavu](https://www.allium.sk/img/89IMG_20200530_185807.jpg)