Blog

Syrová roláda | sýrová roláda

 

Suroviny

200 g syra (eidam 45 %) !!! Celiatici použijú syr vhodný pre celiatikov

200 g masla

200 g syrokrému !!! Celiatici použijú syrokrém vhodný pre celiatikov

Pochutiny (šunka, vajíčko, kápia, pažítka, petržlenová vňať, čierne, alebo zelené olivy, sušené paradajky, šampiňóny, jahody, maliny, sušené slivky a pod.)

!!! Celiatici použijú len výrobky vhodné pre celiatikov

 

Postup

Ako uvariť syr

 

Tehličku syra dáme do mikroténového sáčka, pevne zaviažeme a vo vodnom kúpeli rozpustíme.

Rozpustený syr vyberieme z vody, vyklopíme na maslom (olejom) vymastenú dosku.

Syr sformujeme do obdĺžnika a mastným valčekom vyvaľkáme na plát o hrúbke 1 – 2  milimetre.

Rozvaľkaný plát syra necháme vychladnúť.

 

Príprava peny

 

Z masla a syrokrému ručným šľahačom vyšľaháme penu, ktorú natrieme na rozvaľkaný a vychladnutý plát syra.

Plát ozdobíme pochutinami.

Pevne zrolujeme do rolády, aby nevznikli bubliny. Roládu zabalíme do fólie, alebo alobalu a necháme stuhnúť v chladničke, minimálne cez noc. Stuhnutú krájame na tenké kolieska.

Pochutíme si

 

Moja rada

Druhá verzia rozvaľkania syra 

Syr v sáčku, rozpustený vo vodnom kúpeli môžete rozvaľkať priamo v sáčku, bez toho, aby ste ho zo sáčku vyberali. Keď je v sáčku nemusíte valček ani dosku potierať olejom, len sáčok po rozvaľkaní roztrihnete a pokračujete v natieraní peny.

!!! Celiatici použijú len výrobky vhodné pre celiatikov

 

oblozena misa

 

studene misy na silvestra

 

suroviny na chlebíčky

 

studene predkrmy

 

sýrová roláda

 

recept na sýrovú roládu

 

šunkovo syrova rolada

 

recepty na oslavu

 

 

studené predkrmy

 

oblozene chlebiky