Blog

Chlebíček s vaječnou sadlinou a mrkvou

 

Suroviny

Chlieb !!! Celiatici použijú chleb vhodný pre celiatikov

Maslo

Hlávkový šalát

Nastrúhaná mrkva na tenké vlasy 

Sadlina

 

Suroviny na vaječnú sadlinu

100 g polooštiepok

500 ml smotana na varenie

6 vajec

150 g surové údené mäso !!! Celaitici použijú suroviny vhodné pre celiatikov

Pažítka

Maslo na vymastenie formičiek

 

Príprava vaječnej sadliny

Oštiepok nakrájame na plátky a v smotane ho rozpustíme. Necháme prechladnúť, pridáme na drobno nakrájanú šunku, nasekanú pažítku a rozšľahané vajcia. Zmesou naplníme kávové šálky (formičky) do výšky 2/3 tín, ktoré  vymastíme maslom a vo vodnom kúpeli pečieme 20 – 30 minút pri 180 °C. Upečené (mali by pružiť) vyberieme, necháme vyhladnúť (stuhnúť) a nakrájame na  polovičku (prípadne štvrtinu).

 

Postup prípravy chlebíčka

Krajec chleba potrieme maslom, prikryjeme umytým hlávkovým šalátom, mrkvovými vlasmi a sadlinou.

!!! Celiatici použijú suroviny len vhodné pre celiatikov

 

oblozene chlebicky

 

studená misa

 

chlebicky

 

jedlá z vajec

 

vajecne jedla

 

obložené chlebíčky postup

 

ako ozdobiť chlebíčky

 

obložené chlebíky

 

silvestrovské chuťovky

 

jednohubky pre návštevu

 

rýchle jednohubky na oslavu

 

pohostenie na oslavu

 

oblozene chleby

 

chlebíky na rôzne spôsoby

 

slávnostné občerstvenie

 

obložené taniere

 

obložené misy na oslavu

 

obložená misa

 

chlebicky