Vaječná tlačenka
	 
	Suroviny
	6 vajec
	500 ml želatíny
	1 ks mrazenej zeleniny (mrkva, hrášok, kukurica)
	Rôzne pochutiny nakrájané na kocky (šunku, salámu, parizer, hydinové mäso, údené) !!! Celiatici použijú mäsové výrobky vhodné len pre celiatikov
	1 dl majonézy, alebo tatárskej omáčky !!! Celiatici použijú výrobky vhodnú pre celiatikov
	Čerstvý strúhaný chren
	Ocot !!! Celiatikom odpodúčam jablčný, alebo vinný ocot
	Soľ
	Mleté čierne korenie
	 
	Postup
	Na tvrdo si uvaríme vajíčka a samostatne mrazenú zeleninu na chrumkavo.
	Vodu zo zeleniny použijeme na prípravu želatíny, ktorú si urobíme podľa na návodu na obale.
	Nakrájané vajíčka, zeleninu a pochutiny pridávame do osolenej a okorenenej želatíny. Ak máme radi kyslejšiu pridáme ocot.
	Srnčí chrbát vystelieme potravinovou fóliou  a navrstvíme zmiešanou zmesou. Uhladíme a dáme do chladu stuhnúť.
	!!! Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov
	 
	
	 
	
	 
	
	 
	
	 
	
	 
	
	 
	
	 
	
	 
	