Blog

Čokoládový cheesecake

 

Suroviny

Zo  6 vajec piškótový plát (piškótový polotovar) !!! Celiatici použijú len vhodný pre celiatikov

250 g džemu 

250 ml vody

1 ks (2cl) rumovej  príchute

2 PL kakaa

100 g hrozienok alebo brusníc

100 g zmäknutého masla 

100 g čokolády roztopenej s 50 g masla !!! Celiatici použijú čokoládu len vhodnú pre celiatikov

 

 

Postup

Piškótový plát rozdelíme na dve časti. Jednu časť piškótového plátu do misky rozdrvíme, primiešame džem s vodou, rumovú príchuť, kakao, hrozienka zmäknuté maslo a roztopenú čokoládu. Všetky suroviny spolu zmiešame.

Na druhú polovicu piškotového plátu navrstvíme zmiešanú zmes, popritláčame, vyrovnáme a necháme v chlade 1 hodinu. Stuhnutý koláč polejeme roztopenou čokoládou. Do teplej čokolády dávame ako ozdobu rôzne ovocie. Necháme stuhnúť, nakrájame na 1,5 cm rezy.

!!! Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov

 

čokoládový cheesecake

 

čokoládový dezert

 

nepeceny cheesecake

 

nepeceny kolac