Blog

Plnené karé s koreňovou zeleninou, slivkami a marhuľami

5 porcie

 

Ingrediencie

1 kg bravčové karé (nižšie)

15 g soli

1 g chilli (suché puder)

100 g stopkatého zeleru

300 g mrkvy

100 g šalotky (fialová malá cibuľa)

10 ks sušených sliviek

5 ks sušených  marhúľ

100 g masla

100 g oleja

50 g hladkej múky !!!Celiatici použijú len múku vhodnú pre celiatikov !!! Ja doporučujem ryžovú.

 

Postup

Z karé si odrežeme hrubší plátok cca 2 cm, urobíme si kapsu, jemne ho naklepeme.

Zeler nakrájame, mrkvu nastrúhame na hrubšie, šalotku nakrájame na hrubšie. Všetko orestujeme na masle, jemne osolíme, okoreníme chilli, odstavíme a pridáme sušené ovocie. Necháme vychladnúť a plníme karé. Najprv dáme slivky, marhule a doplníme s ostatnou zeleninou. 

Otvor prudko opečieme na tuku, potom po obidvoch stranách. Môžeme jemne podliať vývarom prikryjeme a pečieme 20 minút vo vyhriate rúre na 180 °C.

Upečené mäso vyberieme do misky a prikryjeme.

Múčne maslo roztopíme vo výpeku, zalejeme vývarom a prevaríme. Dochutíme a máme pripravenú šťavu.

Múčne maslo si pripravíme z 50 g masla a 50 g hladkej múky. Vymiešame, vyformujeme a schladíme.

Prílohy: zemiaky pečené, pučené, vyprážané, kaša, krokety a šaláty.

Okoštujeme!

 

Moja rada:

Do otvoru kapsy môžeme naliať sojovú omáčku a z vonkajšej strany naplnené karé osolíme a okoreníme.

 

!!!Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov.

 

plnené bravčové  karé so zeleninou slivkami a marhuľami

 

plnené kare so slivkami a marhuľou

 

kare so zeleninou

 

zelenina recept

 

ovocie a zelenina recepty

 

plnené karé so zeleninou a ovocím

 

plnene veprove kare se švestkama  maruňkama

 

plnené pečené karé