Blog

Plnené kuracie prsia so slivkami a hroznom

1 porcia

 

Ingrediencie

1 ks kuracie prsia

20 g sušené slivky

20 g červené hrozno

20 g biele hrozno

70 g šalotka

50 maslo

10 g soľ

0,05 g čilli

 

Postup

Do kuracieho prsa urobíme väčšiu kapsu, ktorú naplníme sušenými  slivkami a červeným hroznom. Prso osolíme a okoreníme.

Do rozpusteného masla pridáme na jemno nakrájanú šalotku, na polovice až štvrtinky nakrájané biele hrozno, opražíme, pridáme prso, zľahka opečieme, zalejeme vodou a udusíme pod pokrievkou do mäkka. (cca 10 – 15 min.)

Mäkké vyberieme, šťavu rozmixujeme. Dochutíme soľou, čilli a šťavu podlievame pod naporcované prso.

Vhodné prílohy: rôzne upravené ryže, drobné cestoviny, tarhoňa,  tarhoňa – ryža, špagety nalámané na 2 cm kúsky, hrubšie rezance.

Orechová ryža:

ryžu spolu s pomletými orechami orestujeme na tuku, osolíme, zalejeme vodou a udusíme.

Okoštujeme!

!!!Celiatici použijú suroviny vhodné len pre celiatikov 

 

plnené kuracie prsia so slivkami a červeným hroznom

 

plnené kuracie prsia so slivkami a hroznom

 

plnené kuracie prsia so slivkami a červeným hroznom