Blog

Pečené jablko s medovníkom

Na 2 poháre

 

Ingrediencie

100 g medovníčky !!!Celiatici použijú len perníky vhodné pre celiatikov.

100 g jabĺk

5 g orechy

20 ml sunguick (sirup)

100 g hrušku

2 ks jahody

5 g masla na pokvapkanie jablka a hrušky

5 g škoricového cukru na posypanie jablka a hrušky


 

Postup

Ako upečieme jablko a hrušku

Jablko a hrušku nakrájame na 1,5 cm kolieska, dáme na plech na spodok plechu môžeme použiť aj mastný papier  na pečenie. Kolieska pokvapkáme maslom, posypeme  škoricovým cukrom  a pečieme do zmäknutia v rozohriatej rúre na 150 °C približne 5 -  6 minút. Hrušky sa pečú dlhšie.

Upečené necháme vychladnúť až potom vnútrajšok jadrovník vydlabeme lyžičkou.

 

Medovníčky podrvíme a namočíme do sunguicku (sirupu).

Do pohára na spodok dáme koliesko upečeného jablka, posypeme posekanými orechmi, prikryjeme  medovníkom so sunguickom, na to vložíme koliesko pečenej hrušky. Pohár ukončíme čokoládovým krémom a jahodou.

 

Čokoládový krém

Ingrediencie

1 dl vody

50 g kakaa

50 g kryštálového cukru

100 g masla

 

Ako pripravíme čokoládový krém

Do menšej mištičky si dáme vodu, prisypeme kakao, cukor, rozmiešame a varíme kým nám nevznikne hustá kaša, ktorú necháme vychladnúť.

Do vychladnutej kaše postupne primiešame maslo a vymiešame na nadýchaný krém.

!!!Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov.

 

pečené jablko s medovníkom a jahodami

 

pečené jablko s medovníkom

 

pečené jablko s medovníkom