Blog

Biskupský chlebíček

 

Ingrediencie

6 vajec

120 g práškového cukru

Šťava a kôra z pol citróna

30 g hrozienok

50 g čokolády

30 g mandlí

120 g hrubej múky !!!Celiatici použijú múku vhodnú len pre celitikov.

5 cl rumu na namočenie hrozienok !!!Celiatici použijú pravý rum vhodný pre celiatikov, alebo bez rumu, tak ako pre deti.

Tuk na vymastenie chlebíčkovej formy

 

Postup

Z bielkov a cukru si vyšľaháme tuhý sneh, zašľaháme žĺtka, prilejeme šťavu a nastrúhanú kôru z citróna, prisypeme múku, pridáme posekanú čokoládu, posekané mandle, hrozienka namočené v rume a všetko spolu zľahka premiešame.

Chlebíčkovú formu vymastíme a vysypeme múkou, vložíme do nej pripravené cesto a vo vyhriatej rúre na 150 °C pomaly pečieme približne hodinu, cesto by malo sa od krajov odliepať.

Upečený chlebíček necháme chvíľu prechladnúť, potom ho vyklopíme, pokrájame a posypeme práškovým cukrom.

 

Tip

Biskupský chlebíček môžete poliať polevou:  čokoládovou, alebo citróvou. Do cesta môžeme pridávať rôzne druhy ovocia, alebo oriešky, kešu, či  kokos.

!!!Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov.

 

biskupsky chlebicek

 

biskupsky chlebíček recept

 

biskupsky chlebicek múčnik

 

biskupsky chlebicek recepty