Blog

Mandľové sucháriky

 

Ingrediencie

5 bielkov

150 g práškového cukru

150 g hladkej múky špeciál !!!Celiatici použijú múku len vhodnú pre celiatikov.

60 g nelúpaných mandlí

60 g orieškov  (lieskovce)

Tuk na pomastenie formy „srnčieho chrbta“

 

Postup

V miske vymiešame sneh z bielkov a cukrom,  primiešame  múku.

Pridáme nelúpané mandle, oriešky a zľahka všetko premiešame.

Cesto vylejeme do formy srnčieho chrbta vymastenej len tukom bez múky. Upečieme  vo vyhriatej rúre na 150 °C, približne 20 minút tak, že kraje cesta by sa mali odliepať od formy. Po upečení ho aj s formou zabalíme do alobalu a odložíme bokom do druhého dňa.

Na druhý deň koláč vyklopíme z formy, pokrájame na  tenké plátky, poukladáme na plech a usušíme  v mierne teplej rúre. Farbu si sledujeme, aby neboli  príliš tmavé, ale len chrumkavé.

Pochutíme si!

!!!Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov.

 

sucháriky | bielkové sucháriky | mandľové sucháriky | orechové sucháriky

 

mandľové súcháriky

 

mandľové sucháriky

 

mandľové sucháriky

 

mandľové sucháriky | bielkové sucháriky | orechové sucháriky | sucháriky