Blog

Medvedie labky

 

Ingrediencie

270 g hrubej múky !!!Celiatici použijú len múku vhodnú pre celiatikov.

210 g masla

100 g zomletých mandlí

160 g práškového cukru

Trocha mletej škorice

30 g kakaa

Citrónová kôra

4  ks voňavé klinčeky

2 žĺtky

Formičky na medvedie labky

 

Postup

S preosiatou múkou  spojíme maslo, pridáme mandle, cukor, škoricu, kakao, postrúhanú citrónovú kôru, mleté klinčeky, žĺtky a zamiesime cesto, ktoré necháme hodinu v chlade odpočívať. Potom kúsky cesta povtláčame do nevymastených labkových formičiek asi do troch štvrtín, poukladáme na plech a pečieme v rúre pri teplote 160 °C približne 20 minút. Upečené a trocha prechladnuté vyklopíme a posypeme práškovým cukrom.

Okoštujeme!

Tip: Pečenie si sledujeme, lebo cesto je kakaové hnedé a ťažko rozoznať ich upečenie. Malo by sa od krajov odliepať, preto ich neplníme až do vrchu, ľahšie to poznáme. Nesmú byť ani veľmi horúce a ani veľmi vychladnuté, musia byť tak akurát do ruky, lebo by sa zle vyklápali z formičiek.

 

Moja rada

Práškový cukor si môžete rozmiešať s vanilkovým cukrom.

!!!Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov.

 

medvedie labky

 

medvedie labky

 

mandľové recepty

 

medvedie labky | dezert