Blog

Tvarohové šišky

 

Ingrediencie

250 g tvarohu

250 g hladkej múky

2 vajcia

1 (ML) malá lyžička sódy bikarbóny

Štipka soli

60 g zmäknutého masla

 

Na obaľovanie

Práškový a vanilkový cukor

 

Na dozdobenie

Džem a šľahačková smotana

 

 

Postup

Do misky si dáme múku, urobíme jamku, prisypeme tvaroh, vklepneme vajcia, pridáme sódu bikarbónu, soľ a zmäknuté maslo.

Všetko spolu vypracujeme na pevné cesto. Cesto vyvaľkáme na plát  o hrúbke  0,5 – 1 cm. Vykrajovatkom vykrájame kolieska a hneď ich vyprážame na oleji z obidvoch strán. Do zlatova vypražené vyberieme a obalíme v práškovom a vanilkovom cukre.

Podávame s džemom, alebo aj so šľahačkou.

 

Moja rada

Zvyšné cesto nevyhadzujeme, ale opäť spracujeme a použijeme na šišky pokým sa nám cesto úplne neminie.

Okoštujeme!

 

tvarohové šišky

 

šišky recept

 

tvarohove sisky