Krupicová kaša
Ingrediencie
500 ml mlieka farmárskeho
3 PL krupice
1 PL cukor
Štipku himalájskej soli
Na dochutenie:
1 PL masla
1 kávová lyžička škorice
1 kávová lyžička kakaa
Ľubovoľné ovocie
Postup
-
Do hrnca si nalejeme mlieko, štipku soli.
-
Keď začne vrieť, pomaly za stáleho miešania sypeme krupicu.
-
Varíme dovtedy, kým získame polohustú kašu.
-
Hrniec z pece odoberieme, pridáme maslo a cukor.
-
Naložíme na tanier ochutíme ľubovoľným korením, vanilkou, škoricou, mletým kardamom, klinčekom, sladidlom podľa vlastného výberu, kakaom.
-
Podávame ešte teplé, vtedy najlepšie chutí a dobre zasýti. Je to výborná pochúťka pre malé deti.
Môj tip
Chutí aj bez cukru ak si do kaše pridáte banány, jablká alebo iné ovocie ako marhule, broskyne. Jablko a banány kašu príjemne osladia. Na osladenie môžete použiť včelí med, trstinový cukor, steviu, alebo brezový cukor. Obsahujú nízky glykemický index a je to dobré jedlo aj pre diabetikov.
Moja rada
Môžete použiť strúhanú citrónovú či pomarančovú kôru, ktoré neboli chemicky neošetrené a posypať semienkami alebo orieškami, prípadne použiť datľový či slivkový sirup.

