Blog

Krupicová kaša

 

Ingrediencie

500 ml mlieka farmárskeho 

3 PL krupice

1 PL cukor

Štipku himalájskej soli

 

Na dochutenie:

1 PL masla

1 kávová lyžička škorice

1 kávová lyžička kakaa

Ľubovoľné ovocie

 

Postup

  1. Do hrnca si nalejeme mlieko, štipku soli.
  2. Keď začne vrieť, pomaly za stáleho miešania sypeme krupicu.
  3. Varíme dovtedy, kým získame polohustú kašu.
  4. Hrniec z pece odoberieme, pridáme maslo a cukor.
  5. Naložíme na tanier ochutíme ľubovoľným korením, vanilkou, škoricou, mletým kardamom, klinčekom, sladidlom podľa vlastného výberu, kakaom.
  6. Podávame ešte teplé, vtedy najlepšie chutí a dobre zasýti. Je to výborná pochúťka aj pre malé deti.

 

Môj tip

Chutí aj bez cukru ak si do kaše pridáte banány, jablká alebo iné ovocie ako čučoriedky, maliny, jahody, marhule, broskyne. Jablko a banány kašu príjemne osladia. Na osladenie môžete použiť včelí med, trstinový cukor, steviu, alebo brezový cukor. Obsahujú nízky glykemický index a je to dobré jedlo aj pre diabetikov.

 

Moja rada

Môžete použiť strúhanú citrónovú či pomarančovú kôru, ktoré neboli chemicky neošetrené a posypať semienkami alebo orieškami, prípadne použiť datľový či slivkový sirup.

 

krupicová kaša | kaša | kasa

 

Krupicová kaša

 

krupicová kaša | krupicova kaša | kaša