Otváracie hodiny
Blog
Hliva ustricová
 
Chcete urobiť niečo pre svoje zdravie, tak si dajte hlivu ustricovú, ktorá je plná glukánov. Obohaťte svoj jedálniček o hlivu ustricovú, táto huba je jedlá a zároveň LIEČIVÁ. Patrí medzi huby s vysokou nutričnou hodnotou. Urobíte pre svoje zdravie viac ako by ste čakali. V čínskej medicíne sa používa už vyše dvetisíc rokov hovoria jej aj „božský kvet“.
Liečivú silu a zdraviu prospešné látky čerpá hliva ustricová v prírode z kmeňov stromov, na ktorých rastie a je odolná proti mrazom. Konzumuje sa celá klobúk aj hlub. Tepelnou prípravou hlivy sa účinné látky neznehodnocujú, uchovávajú si svoju silu, aj účinky.
Je ľahkým a najmä zdravým jedlom.
 
 
Obsahuje
 
veľa vlákniny, sacharidy, bielkoviny, esenciálne aminokyseliny, vitamíny B1, B2, B3, B5, B7 a C, z minerálnych látok vápnik, železo, horčík, fosfor, draslík, selén, zinok a sodík. Okrem toho sa v hlive nachádza široké spektrum vzácnych látok, ako sú GLUKANY, glykoproteíny, lektín, lovastatín, ostreolyzín a množstvo enzýmov. Výskumy ukázali, že na ľudský organizmus veľmi priaznivo pôsobí polysacharid beta-D-glukán, a to nielen pri prevencii rôznych ochorení, ale aj pri ich liečbe. Má nízku energetickú hodnotu, takže je vhodná aj pri chudnutí.
ÚČINKY hlivy ustricovej
Posilňuje srdce a cievy
Prevencia pred kardiovaskulárnymi ochoreniami
Znižuje vysoký krvný tlak a cholesterol
Účinná prevencia proti rakovine
Silne posilňuje imunitný systém
Regeneruje bunky a tkanivo
Chráni bunky pred voľnými radikálmi
Lieči kožné ochorenia (akné, ekzém, poranenia, kŕčové žily)
Lieči alergiu
Antibiotické, antiseptické účinky
Odstraňuje pocit únavy a vyčerpania
Zlepšuje náladu
Vhodná pri chudnutí
Podporuje metabolizmus tukov
 
Hliva je bezlepková, takže ju môžu konzumovať aj Celiatici, tehotné a kojace mamičky.
Vhodná je aj pre Diabetikov (cukrovka). Využiť môžete všetky pozitívne látky, ktoré hliva ustricová obsahuje.
 
 

Hliva ustricová