Blog

Kremík

09.03.2017
Kremík (Si)
 
Kremík je po kyslíku druhým najviac zastúpeným prvkom v zemskej kôre. Hovorí sa, že je pre svoje schopnosti minerál krásy, lebo pôsobí na pleť, vrásky a vlasy. Vlastnosti kremíka sú dôležité pre správne fungovanie buniek, tkanív, na kardiovaskulárny a srdcový systém. Podieľa sa na minerizácii kostí a chráni pred osteoporózou, posilňuje kosti a chrupavky.
 
Zdroje:
V páliacich chĺpkoch žihľavy, pýre, prasličke, podbeli, pive (slad), bambusovej trstine, nájdete ho v bežnej konzumovanej strave, celozrnných obilnín, ovocie, banány, kokos, jablká, čerešne, mandle, šípky, hrozienka, ríbezle, marhule. Zelenina, cibuľa, cesnak, mrkva, zeler, pór, červená repa, pažítka, paprika, petržlenová vňať, uhorky, ryby, med. 
 
 
Kremík chemický prvok zdroje