Kapustovo mrkvový šalát
	 
	Ingredincie
	300 g strúhanej bielej hlávkovej kapusty
	100 g očistenej jemne nastrúhanej mrkvy
	Soľ
	Cukor
	Ocot  klasický (pre celiatikov odporúčam jablkový, alebo vinný)
	70 ml slnečnicového oleja 
	Ohňovzdorná nádoba 
	 
	Postup
	Kapustu si nastrúhame, alebo nakrájame na jemné rezance. Mrkvu si očistíme a nastrúhame na jemno. Kapustu zmiešame spolu s mrkvou. Osolíme, ocukríme a dochutíme octom.
	Hotový šalát polejeme horúcim olejom. Prikryjeme a necháme odstáť. Vychladnutý premiešame a pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
	V šaláte budú vyvážené slané a sladkokyslé chute.
	!!! Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov
	 
	 
	Pikantný šalát z kyslej kapusty 
	 
	Ingrediencie
	300 g domácej kyslej kapusty
	100 g bielej, alebo červenej cibule
	40 g cesnaku (10 strúčikov)
	Feferónky !!! Celiatici použijú feferónky vhodné pre celiatikov
	Soľ
	Cukor
	50 ml oleja
	 
	Postup
	Kapustu presekneme, aby nebola veľmi dlhá. Cibuľu, cesnak, feferónky jemne pokrájame.
	Všetko zamiešame, dochutíme, soľou a cukrom.  Pridáme trošku oleja, aby sa nám uvoľnili vitamíny olejovej skupiny DEKA.
	!!! Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov
	 
	
	 
	
	 
	
	 
	
	 
	