Blog

Slamiha

28.10.2017
Slamiha
 
je často súčasťou čaju na podporu trávenia a zrýchlenia metabolizmu. Mierni kŕče, nadúvanie a posilňuje metabolizmus. Používa sa pri vírusových a chronických zápaloch pečene, dolných močových ciest a vyrážkach. Odporúča sa ako podporný prostriedok proti vzniku žlčníkových kameňov, zápale žlčníka a žlčovodov. Podporuje pankreásové enzýmy. Je vynikajúcim doplnkom k detoxikačným kúram zameraným na očistu pečene, žlčníka a tráviaceho traktu. Vhodný aj ako prevencia pred problémami s trávením. Vo všetkých prípadoch užívania nasleduje po 3. týždňoch 1. týždeň pauza. Nie je určené pre deti do 3. rokov.
 
 
Zdroje
 
Sacharidy, vlákninu, trieslovinyflavonoidy, éterické oleje, živicu, sliz, glykozidy a minerálne látky.
 
 
Účinky čaju 
 
Pred 200 rokmi sa ľudia liečili iba prostriedkami z prírody. Dnes sa k tejto starej múdrosti zase vraciame. To, že rastliny disponujú veľkou liečivou silou je vedecky dokázané a všeobecne známe už po stáročia. Prírodná medicína často pomáha rovnako dobre ako niektoré chemicky vyrobené lieky.
Bylinky by sme mali užívať už ako prevenciu. Nemá význam robiť silné čaje, účinok väčší nebude. Nečakajte až ochoriete. Nikdy nezabudnite na to, že bylinka nie je všeliek. V prípade akýchkoľvek pochybností sa poraďte s lekárom.  
 
Kedy piť: 2 - 3x denne
Príprava bylinného čaju: 1 - 2  čajové lyžičky zmesi  zalejeme 2,5 dl vriacej vody, necháme 10 – 15 minút lúhovať, po precedení podávame.
 
 
Slamiha piesočná