Šalát z ružičkového kelu
	2 porcie
	 
	Ingrediencie
	300 g ružičkového kelu
	50 g cesnaku
	100 g cibule
	100 g domácej údenej slaniny
	100 g parenice
	Soľ podľa chuti
	Nove a čierne mleté korenie podľa chuti
	 
	Postup
	Ružičkový kel spolu s cesnakom a polovicou cibule uvaríme v osolenej vode. Kel preseknemu na štvrťky, cesnak a cibuľu nasekáme na väčšie časti.
	Slaninku nakrájame na tenké rezance, spražíme do zlata (bude pekná žltučká, bez masti, bude len chrumať pod zubami). Pri dopekaní pridáme na strúhadle nastrúhanú cibuľu, zľahka prehrejeme,  pridáme do šalátu, zamiešame a posypeme parenicou (syrom).
	Dochutíme soľou a korením. Ak by sa nám zdal, že je veľmi hustý môžeme si priliať vodu z vareného kelu a cesnaku.
	Okoštujeme!
	 
	
	 
	
	 
	