Blog

Smotanový pohár tiramisu

3 porcie

 

Ingrediencie

250 g hrušiek

10 g škoricového cukru

10 g masla

 

Na prekladanie a dochutenie

50 g detských okrúhlych piškót !!!Celiatici použijú len vhodné pre celiatikov.

50 ml vaječného likéru  !!!Celiatici použijú len vhodný pre cedliatikov.

 

Káva na namáčanie 

20 g mletej zrnkovej  kávy

2 dl vody

20 g vanilkového cukru

 

Krém

250 g jemného  tvarohu (nehrudkovaný)

80 g trstinového  cukru

 

Na ukončenie pohára

250 ml šľahačkovej smotany (33 %)

2 ks stužovače  !!!Celiatici použijú len vhodný pre celiatikov.

Koliesko pečeného jablka

 

Postup

Ako upečieme hrušky:

Hrušky  nakrájame na 1,5 cm kolieska, dáme na plech, kolieska pokvapkáme maslom, posypeme  škoricovým cukrom  a pečieme do zmäknutia v rozohriatej rúre pri teplote  180 °C približne 5  -  10 minút. Upečené kolieska necháme vychladnúť až potom vnútrajšok jadrovník vydlabeme lyžičkou.

 

Varená káva, piškóty, likér

Uvaríme si  zrnkovú kávu, ktorú dochutíme vanilkovým cukrom, precedíme a do vychladnutej kávy namáčame detské piškóty, ktoré ukladáme tesne vedľa seba do pohára.                                                                                                                             Ak máme dno zaplnené vrstvou namočených piškót, jemne prelejeme vaječným likérom.

 

Tvarohový krém

Na to dáme vrstvu tvarohového krému rozmiešaného s cukrom.

Na krém naukladáme vrstvu pečenej hrušky a prikryjeme ďalšou vrstvou  krému, na to dáme vrstvu namáčaných piškót v káve, prelejeme likérom a dozdobíme vyšľahanou šľahačkou so stužovačom a kúskami pečeného jablka.

Nakoniec vložíme do chladničky vychladnúť.

Na vychladnutom si pochutíme.

 

Moja rada

Ak pohár robíme pre deti, alebo pre celiatikov, likér môžeme úplne vynechať, alebo môžeme použiť napr.: pomarančovú šťavu.

!!!Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov.

 

tiramisu | pohár tiramisu

 

Smotanový pohár tiramisu

 

tiramisu | smotanový pohár tiramisu