Otváracie hodiny
1,2

Umeboshi slivky 150g MUSO

Skladové číslo: 1013

Umeboshi slivky 150g MUSO

6,50 € s DPH
ks
Skladom

Objavte kúzlo japonských ume sliviek nakladaných v morskej soli s listami shiso. Sú skvelé len tak a dodajú exotickú chuť nielen šalátom!

V Japonsku sa pasta z týchto sliviek používa tradične na dochutenie ryže. Z Umeboshi sa tiež pripravuje celý rad chuťovo špecifických výrobkov, ako sú napríklad cukríky, čaje. Pri používaní Umeboshi sliviek si dávajte pozor. Majú veľmi silnú slano kyslo chuť a na dochutenie ich preto stačí len trocha. Umeboshi sa často používajú aj v makrobiotici.

Slivky Umeboshi - ako sú u nás často nazývané, sú kôstkovité plody stromu ume. Tento ovocný strom však v skutočnosti je odrodou marhule. Pri výrobe sa nepoužívajú žiadne umelé farbivá a sú to práve listy Shiso, ktoré farbia slivky na červeno.

Slivky Umeboshi sa zberajú na jar. Ešte v deň zberu sa nasolia a potom nechávajú niekoľko dní sušiť na slnku. Akonáhle sú takmer usušené, naloží sa do slaného nálevu, zaťaží kamene a nechajú kvasiť. Červená tekutina, ktorá sa pri kvasení sliviek vylučuje, sa nazýva ume-su, v slovenčine sa ujal názov umeocet (aj keď tento produkt nemá s octom fakticky nič spoločné).


Zloženie
Ume slivky 72%, morská soľ, umeocet (ume slivky, morská soľ, Shiso), Shiso.
skladovanie
Skladujte na chladnom a suchom mieste. Chráni pred priamym slnečným svetlo a.

Legislatívne zaradenie: Spracované ovocie
Krajina povodiach: Japonsko
Správnosti a aktuálnosti informáciám o produktoch na našich webových stránkach venujeme najvyžšiu starostlivosť. Predpisy pre výrobu potravín sú neustále aktualizované a tak môže nastať zmena v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín, či alergénov a pod. Vždy by ste si mali prečítať etiketu na výrobku a nespoliehať sa iba na INFORMÁCIE poskytnuté na internetových stránkach.



Meno: Povinný údaj
Email: Povinný údaj
Hodnotenie:
Vaša recenzia:

Odoslaním príspevku súhlasíte s podmienkami používania služby recenzie produktu


Odporučte emailom.


Komu: Povinný údaj
Od: Povinný údaj
Sprievodný text: