1,2

Droždie lahôdkové so sladom 150g CL

Skladové číslo: 1026

Droždie lahôdkové so sladom 150g CL

2,60 € s DPH
ks
Vypredané

Popis
Slad sa najčastejšie vyrába z jačmeňa, preto je tento druh droždia s lepkom.
V ponuke máme aj lahôdkové droždie bez pridaného jačmeňa.

Lahôdkové droždie sa vyrába na substráte bohatom na cukry - môže to byť napríklad melasa. Kvasinky Saccharomyces cerevisiae sa nechajú niekoľko dní premnožiť. Potom sa zmes suší do podoby jemných vločiek a pri sušení zľahka ohrieva na teplotu mierne prevyšujúcu 40 ° C, aby sa droždie deaktivovalo.

Tipy na použitie:

karbonátky
- pridajte 2 lyžice (alebo viac, podľa chuti) k svojmu obľúbenému receptu;
drožďová nátierka
- zmiešajte droždie so zmixovaným údeným tofu a trochou olivového oleja, pridajte na drobno nakrájanú cibuľu a sušené alebo čerstvé bylinky;
vajíčková nátierka
- restujte nakrájanú cibuľu na 2 lyžiciach olivového oleja, pridajte 3-4 vajíčka a premiešajte, dochuťte 2 lyžicami lahôdkového droždia, soľou, korením a bylinkami;
bazalkové pesto
- rozmixujte 30 g bazalky, 30 g píniových orieškov, 20 g lahôdkového droždia, 80 ml olivového oleja, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžicu citrónovej šťavy a 1 lyžičku soli (nebojte sa experimentovať a vyskúšajte rôzne druhy byliniek a orieškov - napríklad hladkolistú petržlenovú vňať s kešu orieškami);
smotanové omáčky,
rizotá,
šaláty,
dusená zelenina,
strukovinové jedlá,
na chlieb natretý maslom alebo tvarohom.
Niekto droždie vyraďuje z jedálneho lístka kvôli obsahu glutámatu sodného. Ako to s ním naozaj je?

glutamát sa bežne vyskytuje v ľudskom tele a je okrem iného dôležitý pre správne fungovanie mozgu;
ide o kyselinu glutámovú, jednu z bežných aminokyselín, ktorú nájdete vo všetkých bielkovinách;
bielkoviny v obilninách obsahujú okolo 40% kyseliny glutámovej;
ak je kyselina glutámová viazaná v bielkovine, chuťovo sa nijako neprejavuje, nemôžeme ju cítiť;
chuťové vnemy vyvolá len vtedy, keď je kyselina glutámová voľná, teda uvoľnená z bielkoviny;
- voľnú kyselinu glutámovú nájdete napr .:
- zrelých paradajkách,
- v zrejúcich potravinách, ako je parmezán,
- vo fermentovaných potravinách - tempeh, miso pasta, shoyu, tamari,
- v hydrolyzovaných bielkovinách - napr. pri príprave drožďového extraktu, v biobujónoch,
- v izolovanom glutamáte - vyrába sa vo forme soli kyseliny glutámovej, teda akoglutamát sodný, vzniká zložitými procesmi fermentáciou z kukurice, repy a pod., ide o biely prášok využívaný ako intenzívny zvýrazňovač chuti;
pre organizmus nie je dôležité, či sa do tela dostane kyselina glutámová viazaná v bielkovine alebo voľná;
dôležité je neprijímať izolovaný glutamát (glutamát sodný), ktorý je oddelený od ostatných zložiek, s ktorými sa v bielkovinách bežne vyskytuje.
PRIDANÝ GLUTAMÁT SODNÝ JE V BIOPOTRAVINÁCH PRÍSNE ZAKÁZANÝ

Zloženie
Sušené kvasnice, SLADOVÝ výťažok.
Alergény
Lepok

Skladovanie
Skladujte pri teplote do 20 ° C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%.

Legislatívne zaradenie Droždie jedlé - sušené.

Krajina pôvodu Francúzsko
Správnosti a aktuálnosti informacíí o produktoch na našich webových stránkach venujeme najvyžšiu starostlivosť. Predpisy pre výrobu potravín sú však neustále aktualizováné a tak môžu nastať zmeny v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín či alergénov apod. Vždy by ste si mali prečítať etiketu na výrobku a nespoliehať sa iba na informácie poskytnuté na internetových stránkach.

 

 

Zákazníci, ktorí si kúpili tento produkt, si kúpili aj...


Meno: Povinný údaj
Email: Povinný údaj
Hodnotenie:
Vaša recenzia:

Odoslaním príspevku súhlasíte s podmienkami používania služby recenzie produktu


Odporučte emailom.


Komu: Povinný údaj
Od: Povinný údaj
Sprievodný text: