Moruše sú nie len sladké ovocie, ale tiež veľmi výživnou superpotravinou. Majú vysoký obsah vitamínu C, železa, vápnika a bielkovín; sú skvelým zdrojom vlákniny. Naše bio sušené moruše sú zbierané v Uzbekistane zo stromov nazývaných Morus Alba a sušené na slniečku. Moruše sa veľmi cenili už v dávnych dobách - Karol Veľký, cisár Svätej ríše rímskej, nariadil, aby sa moruše pestovali ako užitočné rastliny na cisárskej farme.
V čínskej medicíne sa moruše klasifikujú ako krvné tonikum.
Účinky moruše ako lieku:
• prospievajú ľadvinám
• liečia slabosť a únavu
• upravujú chudokrvnosť
• pomáhajú chrániť pred rakovinou
• bránia predčasnému osiveniu vlasov
• zlepšujú spánok
• upokojujú myseľ,
Moruše sú zdrojom resveratrolu - látky s antioxidačnými a antibakteriálnymi účinkami, ktorá chráni srdce, posilňuje imunitu, odbúrava stres a navyše spôsobuje vyhladovanie rakovinových buniek. (Výskumy preukazujú, že resveratrol blokuje pôsobenie rakoviny, bráni rastu nádoru a vracia rakovinové bunky do zdravého stavu.)
Moruše ďalej obsahujú moranolín, ktorý spomaľuje vstrebávanie sacharidov a pomáha tak udržiavať zdravú hladinu glukózy.
Sušené moruše sú trocha chrumkavé, asi ako figy.
Môžu sa jesť len tak samotné alebo napr. ako osviežujúca alternatíva namiesto hrozienok alebo iných sušených bobúľ. Môžete tiež vyskúšať bonbóny z moruše (rozmixujte v mixéri, pridajte orechové maslo a oslaďte podľa chuti).
Výborne sa hodia do zmesi sušeného ovocia a orieškov a pri príprave rôznych chutných vitasladkostí.
Obsah: 500 g.