MAKADAMIOVÉ ORECHY BIO
Makadamové orechy pochádzajú z austrálskych dažďových pralesov, vynikajú sladkou a plne orechovou chuťou, ich povrch je hladký a maslový. Hoci vo svete existuje asi 7 druhov, iba dva z nich sú jedlé. Tie sa pestujú na špeciálnych farmách.
Prečo ich zaradiť do jedálnička?
Sú úplne bez cholesterolu, čo znamená, že obsahujú iba zdravé tuky.
Jedna porcia orechov (10-12ks) poskytuje 10% požadovanej dennej dávky vlákniny a približne 2 g bielkovín. Z tohto dôvodu sú mimoriadne vhodným občerstvením.
Sú bohaté na minerálne látky, najmä meď a železo. Oba tieto prvky sú nevyhnutné pre udržanie dobrého zdravia.
Obsahujú ale aj vápnik a horčík, ktoré sú zodpovedné za zdravie kostí.
Tieto orechy sú výborným zdrojom fytosterolov, prvkov, ktoré pomáhajú znížiť vstrebávanie cholesterolu z potravy.
Poskytnú vám energiu, bez ohrozenia kardiovaskulárneho zdravia.
Sú mimoriadne bohaté na selén, minerál, ktorý je nevyhnutný pre zdravie vášho srdca.
Aj napriek vysokému počtu kalórií, môžu pomôcť zvýšiť váš metabolizmus. Obsahujú veľké množstvo vitamínov skupiny B, ktoré priamo ovplyvňujú váš metabolizmus a celkové zdravie.
Sú bohaté na vitamíny A a E, teda silné antioxidanty, ktoré pomáhajú náš organizmus chrániť od škodlivých látok.
Orechy sa pestujú v ekologicky čistom prostredí. Neprichádzajú do kontaktu s pesticídmi, herbicídmi ani geneticky modifikovanými organizmami.
Sú bez pridanej soli, cukru, aróm, farbív a konzervantov.
Použitie
Samotné, doplnok dezertov, šalátov, súčasť pokrm z hydiny alebo morských plodov, chrumkavá súčasť raňajok a podobne.
Odporúčané skladovanie
Pri zakúpení lúpaných orechov, ich odporúčame skladovať v chladničke vo vzduchotesnej nádobe a spotrebovať do 2 mesiacov. Keďže majú vysoký podiel tuku, rýchlejšie začnú žltnúť a zhorknú.
Zloženie
100% lúpané BIO makadamové orechy.
Alergény sú vyznačené podčiarknutím