Zloženie: Ďatle sušené
Sacharidy v ďatliach sa skladajú prevažne z glukózy a fruktózy. Obsah cukru v ďatliach predstavuje jednu z najvyšších hodnôt u ovocných druhov. Sto gramov ďatlí dodá takmer tretinu odporúčanej dennej dávky vlákniny. Tú tvorí predovšetkým rozpustná vláknina vo forme pektinu a gumy, ale aj malé množstvo nerozpustnej celulózovej vlákniny. Oba tieto druhy vlákniny majú priaznivý účinok na črevá. Ďatle sú bohaté aj na vitamíny (skupiny B) a minerály (draslík, železo, horčík, vápnik). Ďatle sa tradične používajú pri silnom suchom kašli a pri zápale priedušiek. Vďaka tomu, že obsahujú v pomere k zásobe energie veľmi málo proteínov, dajú sa využiť v prípade, že človek potrebuje znížiť prísun proteínov, napr. pri ľadvinovom zlyhaní.
Návod na prípravu: Vzhľadom k tomu, že sušené ďatle majú tuhú konzistenciu, je dobré ich pred zjedením namočiť do vody. Sušené ďatle sú určené k priamej spotrebe. Vďaka svojmu obsahu cukru môžu poslúžiť aj pri príprave vynikajícej zdravej nutely - carobelly.
Skladujte pri teplote do 20°C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %. Balené na linke, ktorá spracováva aj lepkové obilniny.
Výživové hodnoty na 100g výrobku:
Energia: 1467 kJ/ 349 kcal
Tuky: 0,5g
Z toho nasýtené mastné kyseliny: 0g
Sacharidy: 83g
Z toho cukry: 79g
Bielkoviny: 3,4g
Soľ: 0,3g
Krajina pôvodu: Irán