GOJI
Vďaka svojim antioxidačným a imunostimulačným účinkom je Goji - Kustovnica čínska- dlhodobo využívaná predovšetkým v tradičnej čínskej medicíne. Stimuluje tvorbu červených a bielych krviniek, ochraňuje pečeňové bunky proti niektorým chemickým látkam, blahodárne pôsobí na činnosť čriev. Zlepšuje metabolizmus tukov, posilňuje imunitný systém, chráni ľudský organizmus pred cukrovkou a kardiovaskulárnymi chorobami. Goji bobule sa tradične používajú na zníženie krvného tlaku a hladiny cholesterolu v krvi, ďalej vnútorne pri liečbe cukrovky, zlepšujú slabý zrak, bojujú proti závratom, impotencii a klimakterickým problémom. Goji sa môže jesť v akejkoľvek podobe, či už čerstvé alebo sušené. Pridávať sa môže do jogurtov, koláčov, rôznych šalátov, müsli alebo sa z goji pripraví čaj.
Dávkovanie: 2-3 lyžičky denne, vhodné používať ráno. Veľmi dobré je spojenie s Chia, zaliať dostatočným množstvom vody