Charakteristika:
Tekvicový olej, získavaný mechanickým lisovaním tekvicových jadier. Má špecifickú orechovú vôňu a aromatickú chuť. Jeho farba je tmavozelená, proti svetlu má tmavočervený nádych. Lisuje sa za studena a vďaka tomu sa v ňom uchovávajú všetky hodnotné látky. Je bohatý na vitamín E a zinok. Obsahuje širokú škálu minerálov a stopových prvkov. Má veľmi dobré antioxidačné účinky. Je ľahko stráviteľný. Neobsahuje cholesterol. Tekvicový olej sa odporúča používať za studena, bez tepelnej úpravy. Je vhodný na prípravu šalátov, nátierok, omáčok, dressingov, na dochutenie a dekoráciu varených pokrmov. Vďaka svojmu zloženiu veľmi dobre vplýva na ľudský organizmus. Odporúčaná dávka je 2x denne 1 polievková lyžica. Po otvorení skladujte v chladničke. Prípadné škvrny od tekvicového oleja zmiznú, ak ich vystavíte priamemu slnečnému žiareniu. Až potom operte.