Prirodzene bezglutenova pohankova muka.
Ma silnu, vyraznu chut, preto je dobre ju kombinovat s ostatnymi bezgltenovymi mukami v pomere 1:3 (1 diel pohankovej muky a 2 diely inej muky).
Pohanka je najlepsim prirodnym zdrojom rutinu. Obsahuje vapnik, fosfor, draslik a horcik. Je lahko stravitelna a nutricne bohata. Vyuzitie nachadza pri peceni chleba a kolacov.
Pri peceni chleba a rohlikov sa pouziva maximalne 1 salka, co doda pecivu celozrnnu chut a texturu.
Naopak pri peceni jemnych cookies alebo kolacov jej pouzite menej. Vynikajuce su z nej palacinky a lievance.
Znama je aj kasa z pohanky. Pohanka je vdaka svojmu vyuzitiu radena medzi obilniny, aj ked v skutocnosti je to jednorocna rastlina a nazvom pohanka jedla.
TIP: Aby vydrzala dlho cerstva, odporuca sa skladovat ju vo vzduchotesnej nadobe na chladnom mieste.
Zloženie: pohanka
mechanicky lupana pohanka