Múka ryžová polohrubá
Je jemnej chuti vďaka čomu je ideálna na pečenie. Výrobky z nej upečené nemajú žiadnu špecifickú chuť a získajú ľahkosť. Je to tiež vynikajúce zahusťovadlo na omáčky a rôzne krémy. Najväčšou výhodou je jej ľahká stráviteľnosť oproti iným múkam. Existuje ryžová múka z bielej a hnedej ryže. Múka z bielej ryže má veľmi jemnú chuť. Múka z hnedej ryže si zachováva vyššiu nutričnú hodnotu a má orechovú chuť. Je výborná na prípravu cookies. Použitie príliš veľkého množstva môže spôsobiť zrnitú textúru a drobivosť. Najlepšie je ryžovú múku používať v kombinácii s múkami s vysokým obsahom bielkovín, aby sa vyvážila štruktúra a cesto držalo pekne pohromade. Ryžová múka patrí medzi základné múky na bezlepkové pečenie.
Zloženie: ryža
Nutričné hodnoty na 100g:
energ. hodnota 1464kJ/350 kcal
tuky 0,4g z toho nasýtené mastné kyseliny 0g
sacharidy 74,3g z toho cukry 0g
bielkoviny 8,8g
soľ 0g
Krajina pôvodu: Česká republika