Pšenová kaša je zdravá a ideálna na rýchle raňajky, alebo desiatu v kombinácii s čerstvým aj sušeným ovocím alebo orechmi. Je prirodzene bezgluténová, teda lepšie stráviteľná.
Vhodná je aj na zahusťovanie omáčok, krémov alebo polievok.
Pšeno vzniká z prosa odstránením semennej šupky z klasu. Je dobre stráviteľné, výživné a veľmi chutné. Odporúčajú sa pre ľudí s ochorením žalúdka a pankreasu.
Kukurica je po pšenici a ryži najpestovanejšou obilninou na svete. Je bohatá na mononenasýtené a polynenasýtené mastné kyseliny, predovšetkým na kyselinu linolovú. Obsahuje veľké množstvo vitamínu B1, veľa draslíka, fosforu, horčíka a železa, je dobrým zdrojom rozpustnej aj nerozpustnej vlákniny.
Príprava: Kašu bez varenia rozmiešame v horúcom sójovom, ovsenom, alebo ryžovom nápoji, prípadne v horúcej vode. V pomere cca 3:1.
Dochutíme medom, sirupom, škoricou, podľa chuti pridáme ovocie alebo orechy.
Môžeme použiť aj na zahusťovanie omáčok a polievok.
Zloženie:
kukuričná krupica* 80%, pšeno* 20%.
*= Z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Analýza na 100g / 100ml produktu:
Tuky 1,3g
- z toho Nasýtené mastné kyseliny 0,03g
Sacharidy 84,2g
- z toho Cukry 0,15g
Bielkoviny 7,8g
Soľ 0,013g
Nutričné hodnoty na 100g / 100ml produktu:
Energia 1588kJ/383kcal
NIE