Marhule obsahujú veľa kyseliny salicylovej, ktorá pôsobí antibakteriálne, dokáže v žalúdku a v čreve zničiť chorobné zárodky a taktiež zastaviť hnilobné procesy. Obsahuje veľké množstvo betakaroténu a horčíka, ako marhule a ich jadierka. Vedci dokázali, že kyseliny obsiahnuté v marhuliach dokážu zabraňovať nekontrolovateľnému rastu leukémiových buniek. Už 3 marhule denne dodávajú polovicu dennej potreby vitamínu A. Doležitý je aj vysoký obsah kyseliny listovej a Kália. Kálium je veľmi dôležité pre reguláciu obsahu vody v našom organizme.
Zloženie: 100% jadrá divokých marhúľ
Výživové údaje na 100 g výrobku:
energetická hodnota: 2466 kJ / 596 kcal;
tuky: 49,7 g;
nasýtené mastné kyseliny: 2,48 g;
sacharidy: 6,56 g;
cukry: 6,48 g;
bielkoviny: 25,52 g;
soľ: 0,01 g.
Krajina pôvodu: Turecko.
Skladovanie: Skladujte v suchu a chlade.