Marhule obsahujú veľa kyseliny salicylovej, ktorá pôsobí antibakteriálne, dokáže v žalúdku a v čreve zničiť chorobné zárodky a taktiež zastaviť hnilobné procesy. Obsahuje veľké množstvo betakaroténu a horčíka, ako marhule a ich jadierka. Vedci dokázali, že kyseliny obsiahnuté v marhuliach dokážu zabraňovať nekontrolovateľnému rastu leukémiových buniek. Už 3 marhule denne dodávajú polovicu dennej potreby vitamínu A. Doležitý je aj vysoký obsah kyseliny listovej a Kália. Kálium je veľmi dôležité pre reguláciu obsahu vody v našom organizme.
Zloženie: 100% jadrá divokých marhúľ
Výživové údaje na 100 g výrobku:
energetická hodnota: 2466 kJ / 596 kcal;
tuky: 49,7 g;
nasýtené mastné kyseliny: 2,48 g;
sacharidy: 6,56 g;
cukry: 6,48 g;
bielkoviny: 25,52 g;
soľ: 0,01 g.
Krajina pôvodu: Turecko.
Skladovanie: Skladujte v suchu a chlade.
Nariadenie Európskeho Parlamentu a Rady č 1924/2006 zo dňa 20. decembra 2006 výslovne zakazuje predajcom uvádzať u potravín a doplnkov stravy akákoľvek "zdravotné, alebo výživové tvrdenie", okrem tých, ktoré schváli priamo Európska Komisia alebo Európsky úrad pre bezpečnosť potravín. Preto tu neuvádzame žiadne zdravotné tvrdenia, ktoré by mohli vyvolať domnienku, že prípravok má liečivé účinky. Informácie o zdravotných účinkoch jednotlivých zložišek si preto musíte naštudovať z iných dostupných zdrojov.
„zdravotné tvrdenie“ je každé tvrdenie, ktoré udáva, naznačuje alebo vyvoláva dojem, že existuje súvislosť medzi kategóriou potravín,
potravinou alebo jednou z jej zložiek a zdravím
„tvrdenie o znížení rizika ochorenia“ je každé zdravotné tvrdenie, ktoré udáva, naznačuje alebo vyvoláva dojem, že konzumácia nejakej kategórie potravín, potraviny alebo jednej z jej zložiek vo významnej miere znižuje rizikový faktor výskytu ochorenia u ľudí;
Upozornenie:
Tento produkt je iba doplnkom zdravej výživy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Výrobok nie je určený k použitiu ako náhrada pestrej stravy.