Otváracie hodiny
Blog

Boršč

16.05.2019

Boršč

 

Ingrediencie

200 g hovädzieho alebo bravčového mäsa, poprípade polovicu jedného a polovicu druhého

50 g slaniny

60 g hlávkovej kapusty

200 g zemiakov

60 g mrkvy

20 g petržlenu

20 g zeleru

20 g kalerábu

40 g cvikly

40 g masti

20 g cibule

1 strúčik cesnaku

20 g paradajkového pretlaku

1 bobkový list

Čierne korenie

Himalájsku soľ

Ocot

Pitnú vodu

2 dl kyslej smotany

 

Postup

Na masti som orestovala cibuľu, pridala na kocky nakrájanú slaninu, cesnak, mrkvu, petržlen, zeler, kaleráb, zemiaky, cviklu, kapustu nakrájanú na jemné rezance.

Zaliala vývarom z mäsa a vodou.  

Osolila som, okorenila čiernym korením (peprom), bobkovým listom, rascou a paradajkovým pretlakom a ďalej som varila do mäkka.

Mäso z vývaru som nakrájala na menšie kocky a pridala ku zelenine.

Polievku som podľa chuti okyslila octom. Na tanieri dozdobila kyslou smotanou rozmiešanou so soľou, cesnakom, pažítkou a petržlenovou vňaťou.

 

Tip

Moja rada

Ak použijete jablčný ocot, bude polievka vhodná aj pre bezlepkárov.

 

Boršč

boršč

Boršč

Boršč

Borsč

Boršč

Boršč

Boršč