Otváracie hodiny
Blog

Hrášková krémová polievka

4 porcie 

 

Ingrediencie

600 g čerstvého (2 vrecúška mrazeného hrášku)

Cibuľa

Maslo

Múka hladká pšeničná

Petržlenová vňať

Soľ, korenie, muškátový oriešok, biele korenie

 

Postup

Na masle spením narezanú cibuľu, pridám zelený hrášok, opražím, pridám nasekaný petržlen, opražím, zalejem vodou, osolím a uvarím do mäkka.

Zmes vymixujem, prepasírujem a hmotu podľa potreby rozriedim.

Dochutím soľou, muškátovým orieškom, bielym korením, čili.

Ako vložku dávam varené vajíčko, syrové nite, ryžu, drobné varené cestoviny.

 

Moja rada

Ak by bola polievka málo hustá, tak si môžete múku rozmiešať v studenej vode (zátrepka) a zahustiť takýmto spôsobom polievku. Bude jej viac a bude sýtejšia.

 

hrášková

 

hrášková

 

hrášková

 

hrášková

 

hrášková

 

hrášková

 

hrášková

 

hrášková