Otváracie hodiny
Blog

Strapačky s kyslou kapustou | recepty od babičky

5 porcií

Ingrediencie na cesto

700 g zemiakov

200 g hladkej múky

200 g hrubej múky

1 vajce

Soľ

100 g cibule

 

Postup

Zemiaky a cibuľu očistím. Na jemnom  strúhadle ich nastrúham. Zmes vylejem do misky, pridám vajce, soľ, hrubú múku a dohustím hladkou múkou. Polotuhé cesto dávam cez haluškár do vriacej osolenej vody variť. Po 5 minútach uvarené halušky scedím cez sitko a pridám ich do upečenej kapusty. Všetko zľahka premiešam a podávam teplé spolu s mliekom v pohári, alebo žinčicou.

 

 

Ingrediencie na pečenú kapustu

200 g slaniny

200 g cibule

Rascu, mleté čierne korenie

500 g kyslej kapusty

 

Postup na pečenú kapustu

Slaninu narežem na drobné kocky, spražím. Pridám do nej  na drobno narezanú cibuľu, spením, pridám rascu a  mierne vyžmýkanú kyslú kapustu. Pečiem, miešam a občas podlejem juchou (vodou z kapusty), alebo vodou. 

 

Moja rada

Kapusta by sa mala piecť, alebo dusiť, nie variť.

 

Strapačky s kyslou kapustou