Otváracie hodiny
Blog

Krkovička | obedy recepty

 

Ingrediencie

 

700 g krkovičky (tenkej, dlhej)

200 g mrkvy

150 g póru (alebo petržlenu)

Soľ

Mletá rasca

50 g cesnaku

150 g cibule

Sáčok na pečenie

 

Postup

Mrkvu očistím, pór umyjem. Do krkovičky urobím tenkým nožikom 2 otvory. Jeden naplním pórom, druhý mrkvou. Pretŕčajúcu mrkvu a pór odrežem. Spolu s očistenou cibuľou, preseknutým cesnakom ich narežem na kolieska a kocky.

Pridám ich do sáčka na pečenie a na to položím osolenú, okorenenú a prešpikovanú krkovičku. Sáčok uzavriem a pečiem pri 180 °C približne hodinu. Čím je krkovička hrubšia, tým je čas pečenia dlhší. Mäkkú vyberiem, rôsol so zeleninou dám variť do menšieho množstva vody, rozmixujem, dochutím.

 

 

Pažítkové pučené zemiaky

 

Ingrediencie

 

Zemiaky

voda

soľ

pažítka

 

Postup

V osolenej vode uvarím očistené prekrojené zemiaky. Z uvarených zemiakov vodu celkom nezlejem, pridám umytú nasekanú pažítku, pučidlom ich roztlačím (popučím) a premiešam. Pažítka sa v zemiakoch zaparí a tým dostanú pažítkovú vôňu.

 

krkovička

 

krkovička

 

krkovička

 

krkovička

 

krkovička

 

krkovička

 

krkovička

 

krkovička

 

krkovička

 

krkovička

 

krkovička

 

krkovička

 

krkovička

 

krkovička

 

krkovička