Tvarohový koláč s jahodami | tvarohový koláč s ovocím
	 
	Suroviny na základný piškótový korpus:
	5 vajec
	5 PL polohrubej múky !!! Celiatici použijú bezlepkovú múku.
	5 PL kryštálového cukru
	 
	Postup
	 
	Vajcia vyšľaháme s cukrom a vmiešame múku metličkou. Rúru si predhrejeme na 180 °C a dáme piecť na plech s vyšším okrajom vymastený a vysypaný múkou.
	 
	Suroviny:
	Jahodový džem
	Čerstvé jahody
	 
	Suroviny na plnku:
	500 g hrudkovitého tvarohu
	200 g kokosu
	1 tortové želé (želatína) + 100 ml vody + 200 ml mlieka + 100 g cukru (želatínu rozpustíme podľa návodu)
	5 vanilkových cukrov
	1 škoricový cukor
	250 ml smotany na šľahanie 33 %
	 
	Postup
	 
	Do misky si dáme tvaroh, kokos, vanilkový cukor, škoricový cukor, vyšľahanú šľahačku a prechladnutú želatínu.
	Upečený, vychladnutý korpus potrieme hrubšou vrstvou jahodového džemu, na vrch rovnomerne rozotrieme pripravenú plnku a jahody povtláčame do štvorca s priemerom 6 - 7 cm.  Následne necháme v chladničke na 3 – 4 hodiny stuhnúť.
	!!! Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov.
	Nakrájame a pochutíme si.
	 
	
	 
	
	 
	
	 
	
	 
	