Blog

Pstruh na mlynársky spôsob

 

Suroviny

1 pstruh (pre jednu osobu)

soľ

mleté čierné korenie

polohruba múka !!! Celiatici použijú len bezlepkovú múku, ja odporúčam ryžovú, alebo kukuričnú múku

citrón

bylinkové maslo (maslo s bylinkami, pažítka, cibuľka, cesnak, oregano, rozmarín, tymián a pod.)

olej na pečenie pstruha

 

Postup

Umytého pstruha jemne osolíme, okoreníme mletým čiernym korením z vonkajšej strany, aj brušnú dutinu.

Pstruha obalíme v polohrubej múke a na panvici, pekáči na tuku upečieme do chrumkava z obidvoch strán.

Ak si pstruha obalíme v múke, pri pečení sa nám urobí tvrdá krasta a mäso bude šťavnaté. Do pstruha nepicháme, aby nám z neho nevytiekla šťava. Podávame s varenými zemiakmi, bylinkovým maslo a citrónom.

 

Moja rady

Tip

Očistené, nakrájané zemiaky uvaríme v slanej vode a dáme so pstruhom zapiecť (zemiaky, olej, pstruh).

Na oleji opečieme jednu stranu pstruha a druhú stranu v rúre dopečieme s uvarenými zemiakmi pri 170°C – 180°C, podľa veľkosti pstruha (8 minút.) takto upečené zemiaky dostanú chuť po pstruhu.

Pri podávaní pokvapkáme citrónom.

!!! Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov

 

pstruh na masle

 

pstruh v rúre

 

pstruh na mlynársky spôsob

 

pstruh recepty