Blog

Čokoládová pena

2 porcie

 

Suroviny

100 g horkej čokolády !!! Celiatici použijú čokoládu vhodnú pre celiatikov

0,05 dl vody

15 g kryštálového cukru

1,5 dl smotany na šľahanie

1 PL kakaa

Na ozdobenie ovocie (jablká, hrušky, čerešne, hrozno, čučoriedky, černice, maliny, jahody, banány, kiwy, mango, avokádo), alebo oriešky

 

Postup

Z kryštálového cukru a vody uvaríme cukrový sirup, ktorý nalejeme na polámanú čokoládu, miešaním sa nám rozpustí.

Do vyšľahanej smotany pridáme rozpustenú vychladnutú čokoládu, prisypeme kakao a zamiešame.

Prelejeme do pohára, z ktorého sa nám bude pena lepšie nalievať do menších pohárov.

Ľubovoľne dozdobíme: strúhanou čokoládou, kokosovými chipsami, ovocím.

!!! Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov

 

čokoládová pena

 

čokoládová pena

 

cokoladova pena

 

smotanová pena