Blog

Vanilkové rožky

 

Suroviny

240 g hladkej múky

200 g masla

60 g práškového  cukru

1 žĺtok

100 g orechov (pomletých)

 

Postup

V miske zmiešame zmäknuté maslo, cukor, žĺtok, orechy a nakoniec zapracujeme múku. Výsledkom bude tuhšie cesto, ktoré dáme do sáčku a uložíme do chladu cez noc, aby sa maslo dobre vpilo do múky.

Ráno cesto z chladu vyberieme, necháme približne 2 hodiny postáť v kuchyni, aby zmäklo a ľahšie sa s ním pracovalo. Cesto na múkou posypanej doske valčekom rozvaľkáme na 5 mm hrúbku, nožíkom si ho podrežeme a formičkou vykrojíme rožteky, ktoré poukladáme na plech prikrytý mastným papierom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C. Upečené ešte teplé obalíme v práškovom cukre, do ktorého sme primiešali vanilkový cukor.

Pochutíme si.

 

vanilkové rožky

 

vanilkove rozky

 

vanilkové rožky recept

 

vanilkové rozky recepty

 

recepty

 

orechové recepty

 

pečenie

 

pecieme

 

kolace

 

vanilkové rožky

 

recepty na vanilkové rožky