Blog

Vanilkové rožky

 

Suroviny

240 g hladkej múky

200 g masla

60 g práškového  cukru

1 žĺtok

100 g orechov (pomletých)

 

Postup

V miske zmiešame zmäknuté maslo, cukor, žĺtok, orechy a nakoniec zapracujeme múku. Výsledkom bude tuhšie cesto, ktoré dáme do sáčku a uložíme do chladu cez noc, aby sa maslo dobre vpilo do múky.

Ráno cesto z chladu vyberieme, necháme približne 2 hodiny postáť v kuchyni, aby zmäklo a ľahšie sa s ním pracovalo. Cesto na múkou posypanej doske valčekom rozvaľkáme na 5 mm hrúbku, nožíkom si ho podrežeme a formičkou vykrojíme rožteky, ktoré poukladáme na plech prikrytý mastným papierom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C. Upečené ešte teplé obalíme v práškovom cukre, do ktorého sme primiešali vanilkový cukor.

Pochutíme si.

 

vanilkové rožky | vanilkove rozky | orechove rozky | orechové rožky

 

vanilkové rožky

 

vanilkove rozky

 

vanilkové rožky recept

 

vanilkové rozky recepty

 

recepty

 

orechové recepty

 

pečenie

 

pecieme

 

recepty na vanilkové rožky

 

vanilkové rožky | vanilkove rozky | orechové rožky | koláčiky