Blog

Coleslaw šalát

10 porcií

 

Ingrediencie

600 g bielej hlávkovej kapusty

300 g mrkvy

100 g tatárskej omáčky (alebo pochúťková smotana) !!!Celiatici použijú tatársku omáčku len vhodnú pre celiatikov

 

50 g cukru

20 g soli

30 g octu (šalotkový, alebo vinný) !!!Celiatici použijú ocot vhodný len pre celiatikov

1 dl oleja (zohrejeme do horúca)

 

Postup

Očistenú kapustu nastrúhame na hrubšom strúhadle. Očistenú mrkvu nastrúhame na jemnejšom strúhadle. Osolíme s polovicou určené množstva soli a zamiešame.

Olej si zohrejeme do horúca, šalát dáme do kovovej misky, zalejem horúcim olejom a prikryjeme pokrievkou. Necháme odstáť približne 20 minút.

Pridáme ostatné ingrediencie, cukor, soľ, ocot, tatársku omáčku a premiešame.

Okoštujeme

!!!Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov.

 

coleslaw salat

 

coleslav salat recept

 

coleslav salat recepty

 

coleslaw salat jednoduchý recept

 

coleslaw šalát

 

coleslaw šalát

 

coleslaw slat recepty

 

coleslaw šalát recepty

 

coleslav salat zeleninové recepty

 

coleslaw šalát