Blog

Coleslaw šalát

10 porcií

 

Ingrediencie

600 g bielej hlávkovej kapusty

300 g mrkvy

100 g tatárskej omáčky (alebo pochúťková smotana) !!!Celiatici použijú tatársku omáčku len vhodnú pre celiatikov

50 g cukru

20 g soli

30 g octu (šalotkový, alebo vinný) !!!Celiatici použijú ocot vhodný len pre celiatikov

1 dl oleja (zohrejeme do horúca)

 

Postup

Očistenú kapustu nastrúhame na hrubšom strúhadle. Očistenú mrkvu nastrúhame na jemnejšom strúhadle. Osolíme s polovicou určené množstva soli a zamiešame.

Olej si zohrejeme do horúca, šalát dáme do kovovej misky, zalejem horúcim olejom a prikryjeme pokrievkou. Necháme odstáť približne 20 minút.

Pridáme ostatné ingrediencie, cukor, soľ, ocot, tatársku omáčku a premiešame.

Okoštujeme

!!!Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov.

 

coleslaw šalát

 

coleslaw šalát