Blog

Stredomorský šalát

2 porcie

 

Ingrediencie

150 g farfalle cestoviny mašličky !!!Celiatici použijú len cestoviny vhodné pre celiatikov

1 konzerva 100 g tuniak v olivovom oleji 

80 g paradajky

80 g mozzarella (mini)

30 g bazalka

30 g rukola

5 g balzamiko (balsamico tmavé husté omáčka) !!!Celiatici použijú omáčku len vhodnú pre celiatikov

100 g zelené olivy

Na dochutenie soľ, biele mleté korenie.

 

Postup

Cestoviny uvaríme v osolenej vode.

Na odkvapkané cestoviny nalejeme olej z tuniakovej konzervy a premiešame.

Do cestovín pridáme stredne nakrájané paradajky, napolenú mozzarellu, natrhanú rukolu a bazalku.

Všetko v miske polejeme balzamikom, premiešame, ochutíme soľou, mletým bielym korením, naporcujeme a na vrch dáme porciu tuniaka a nakrájané olivy.

Okoštujeme!!!

!!!Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov.

 

stredomorský šalát

 

Stredomorsky salat s mozzarellou a paradajkami

 

zeleninové šaláty

 

stredomorský šalát