Blog

Tmavý lollo šalát so špargľou a lososom

4 porcie

 

Ingrediencie

200 g tmavého lollo šalátu

Viazanička čerstvej bielej špargle

Hlávka cesnaku

Bylinkový olej

200 g údeného lososa

Morská soľ

Čilli

Citrónová šťava na dochutenie

 

Postup

Do misy dáme lollo šalát, prelejeme olejom, citrónovou šťavou, osolíme. Na to dáme vrstvu nakrájaného cesnaku, špargle a na to pridáme nakrájané na rezančeky údeného lososa. Pokvapkáme citrónovou šťavou a podávame.

Moja rada

Namiesto údeného lososa môžeme dať aj tepelne upraveného, alebo lososové sašimi - nakrájaný losos na tenké plátky, ktoré namočíme do sójovej omáčky a čilli.

 

Ako uvaríme špargľu

Hlávku cesnaku ošúpeme a strúčiky cesnaku spolu so zelenou špargľou v osolenej vode s citrónom povaríme 3 až 5 minút. Na rýchlo šupneme do studenej vody. Scedíme, špargľu ulomíme a jedlú časť nasekáme na 2 cm kúsky.

Bielu špargľu za surova ošúpeme a až potom varíme. Varenú celú nakrájame.

Pochutíme si!

 

šalát so špargľou a lososom

 

salat so sparlou a lososom

 

zeleninové šaláty recept