Otváracie hodiny
Blog

Špaldová bábovka s makom

 

Ingrediencie

250 g práškového cukru

4 vajcia

1 dcl vlažnej vody

1 dcl oleja

200 g jemne mletej špaldovej  múky

50 g pomletého modrého maku

1 balíčka prášku do pečiva

Na hrot noža vanilku

1 čajovú lyžičku cejlónskej škorice

Nastrúhanej citrónovej kôry

Tuk na vymastenie formy

 

Postup

Vajíčka oddelíme od žĺtkov. Z bielkov a práškového cukru vyšľaháme pevný sneh. Do snehu primiešame žĺtka. Po vymixovaní pridáme pomaly olej a vodu. Nakoniec vmiešame preosiatu múku, pomletý mak, kypriaci prášok do pečiva, nastrúhanú citrónovú kôru, na hrot noža vanilku a škoricový prášok.

Bábovkovú formu si vymastíme tukom a vysypeme múkou. Pripravené cesto vlejeme do formy a pečieme na 180 stupňov vo vyhriatej rúre približne 70 minút. Kedy je upečená poznáme to tak, že nám dobre zavonia, začne  sa oddeľovať od formy, alebo si do nej pichneme drevenou špajdľou. Ak sa nám na špajdľu cesto nenalepí je upečená.

 

Moja rada

Ak nechcem použiť citrónovú kôru, tak si môžem citrón odšťaviť a pridať 1 čajovú lyžičku ešte pri šľahaní snehu.  Sneh bude pevnejší a rýchlejšie vyšľahaný. Občas používam namiesto kypriaceho prášku sódu bikarbónu

Dobrú chuť s používavaním zdravej múky.