Otváracie hodiny
Blog

Cesnaková polievka so zemiakmi

4 – 5 porcie vhodné aj pre bezlepkárov

 

Ingrediencie

6 – 7 strúčikov cesnaku

3 – 4 ks zemiaky

2 vajíčka

Himalájsku soľ

Korenie

1 l Pitnú pramenitú vodu, alebo kurací vývar

2 krajce chleba

 

Postup

Do hrnca si vložíme očistené, nakrájané na kocky zemiaky a zalejeme ich vodou. Posolíme a varíme asi tak 10 minút. Ak sú zemiaky do mäkka uvarené pridáme rozhabarkované vajíčka, necháme ešte prevrieť, pridáme roztlačený cesnak, zamiešame a odstavíme z pece. Ochutíme korením, soľou a petržlenovou vňaťou.

Kým sa nám polievka varí, nakrájame si 2 krajce chleba na malé kocky, ktoré si dáme do rúry na suchom  plechu opražiť do ružova. Podávame. Dobrú chuť!

 

Moja rada

Rúru s chlebovými kockami, krutónami si kontrolujeme, aby sa nám nespálili. Cesnak dávame do polievka až na koniec, aby sa v ňom zachovali všetky dôležité vitamíny a minerály. Zemiaky z polievky ochutnajte, ak sú mäkké môžete polievku podávať.